Varné typy brambor

Abrambory pevné a lojovité
jsou vhodné do salátů a jako příloha

Bbrambory univerzální a středně pevné
jsou ideální pro přípravu jídel všeho druhu a jako příloha

Cbrambory moučnaté
jsou určené k přípravě těst a kaší

Přechodové typy
můžete se setkat i s přechodnými typy, tj. AB, BA nebo BC, kde první písmeno uvádí převahu k varnému typu.

Níže jsou uvedené všechny námi pěstované odrůdy, které pro vás pečlivě vybíráme tak, aby splňovali ty nejlepší vlastnosti, které si žádáte, např. netmavnou po oloupání ani uvaření, jsou vhodné pro široké využití v kuchyni a mají vysokou konzumní kvalitu.

Název AnuschkaBelanaAntoniaRed Anna
Odrůda velmi ranáranápoloranápoloraná
Barva slupky žlutážlutážlutáčervená
Barva dužinyžlutásytě žlutážlutásytě žlutá
Varný typ ABA/ABAB
Stolní hodnota jakostní odrůda s pevnou konzistencívelmi kvalitní pevně vařivá salátová brambora s velmi dobrou chutípevná jemná konzistence a vysoká stabilní hodnota po uvařenístředně pevná konzistence, velmi dobře se skladuje až do jarních měsíců